Συνταγές
Φοβεροί πεντανόστιμοι κουραμπιέδες με τέλεια υλικά,γεύση και άψογη παρουσίαση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο Χελμός Καλάβρυτα από αιγοπρόβατα, θα το βρείτε μόνο στο( Γαλαξίας)
40 γραμμάρια λικέρ amaretto
140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
200 gr αμύγδαλα καβουρδισμένα με τη φλούδα τους
450-500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, στην κόκκινη συσκευασία
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ανθόνερο για το ράντισμα
Εκτελεση
Σε μια λεκάνη χτυπάτε καλά με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και τα αμύγδαλα
Ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και σιγά σιγά κοσκινισμένο όσο σας πάρει ,φτιάχνετε μπάλες σαν ένα καρύδι και θα τοποθετείται πάνω σε λαδόκολλα
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και σε αντιστάσεις στους 180 για 30 λεπτά, όταν το βγάλετε και κρυώσουν ραντίζετε με λίγο ανθόνερο
Στη συνέχεια ρίχνετε ζάχαρη άχνη όπως είναι μέσα στο ταψί τους παίρνετε και τους βάζετε στην πιατέλα και συνεχίζετε με άφθονη ζάχαρη άχνη Καλή επιτυχία σε όποιον τους φτιάξει
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.