Συνταγές
Φοβερή μαρμελάδα με αχλάδι και κυδώνι..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – ” Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης “.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλά διάφορα ώριμα, αρωματικά από το χωριό
6-7 αχλάδια ώριμα
3-4 κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
2 ξύλα κανέλας
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα κυδώνια και τα αχλάδια.
Τρίβω τα μήλα στον τρίφτη.
Βάζω τον πολτό σε κατσαρόλα και την ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω όλο το βράδυ να βγάλει υγρά.
Την άλλη μέρα, βάζω και την κανέλα και βράζω ανακατεύοντας συνέχεια, για μισή ώρα. Αφήνω να κρυώσει κι έπειτα με ραβδομπλέντερ ή το κλασσικό πολτοποιώ, αν θελω, επειδή θα υπάρχουν σίγουρα μικρά κομμάτια
Αποστειρώνω τα βάζα , ρίχνω το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα, αφήνω να πάρει μια βράδυ ακόμη και γεμίζω τα καυτά βάζα με την καυτή μαρμελάδα, ξεχειλα. Κλείνω σφιχτά με το καπάκι και αναποδογυρίζω, ως ότου κρυώσουν για να πετύχω την κονσερβοποίηση.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ποτέ να μην γεμίζετε τα βάζα ως επάνω. Πάντα να αφήνετε ένα εκατοστό κάτω από το χείλος του βάζου. Αυτό το κενό είναι που δημιουργεί την κονσερβοποίηση.
Όσον αφορά τα φρούτα που προτείνετε για την μαρμελάδα θα σας συμβούλευα να μην τα αφήσετε όλο το βράδυ με την ζάχαρη γιατί τα συγκεκριμένα οξειδώνονται πολύ γρήγορα και θα έχετε ένα σκούρο προϊόν.
Η Συνταγή είναι της κ. Georgia Stergioudi – ” Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης “.