Συνταγές
Υπέροχη και νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
20 μεγάλα και ώριμα βερύκοκα
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλκ.
Χυμό απο μισό λεμόνι
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας ( αν έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα φρούτα , βγάζω τα κουκούτσια , τα κόβουμε στα δύο ή και σε περισσότερα κομμάτια
Σε κατσαρόλα βάζουμε σε στρώσεις εναλλάξ φρούτα και ζάχαρη
Την σκεπάζω και αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο, ανακατεύοντας 1-2 φορές σαυτό το διάστημα
Το πρωί βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να “δέσει”( να πήξει ελαφρά)
Τέλος ρίχνουμε τον χυμό και το αρωματικό και ανακατεύοντας βράζουμε άλλα 2 λεπτά
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καυτά αποστειρωμένα βάζα ( και καπάκια) , τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε για ένα 24ωρο
Αφού ανοιχθούν , διατηρούμε στο ψυγείο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φοβερή και πανεύκολη κομπόστα βερίκοκο
Η Συνταγή είναι της κ. Maria-Maka Yagoutian – “Μπαχάρι και κανέλα.”
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα σκληρά
Ζάχαρη από 4 κουταλιές της σούπας σε κάθε βάζο.
Νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα τα κόβουμε στην μέση βγάζουμε τα κουκούτσια. (πολύ καλά πλυμένα τα βάζα μας και τα καπάκια) και βάζουμε τα βερίκοκα μέσα στο βάζο δεν το γεμίζουμε μέχρι πανω να πανω περιθώριο.
Βάζουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό μέχρι να σκεπαστούν, κλείνουμε με τα καπάκια έτσι κάνουμε με όλα μας τα βάζα, τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με μια πετσέτα από κάτω και βράζουμε μόνο 15′ όχι πάρα πάνω γιατί τα βερίκοκα μαλακώνουν.
Οπότε μόλις συμπληρωθούν 15′ τα βγάζετε με μια καθαρή πετσέτα και τα γυρίζουμε ανάποδα να σφραγιστούν….
Η Συνταγή είναι της κ. Maria-Maka Yagoutian – “Μπαχάρι και κανέλα.”