Συνταγές
Φοβερή και αγαπημένη… πάστα Σεράνο – Φτιάξτε τη μια φορά και θα με θυμηθείτε!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Παντεσπάνι
6 αβγα
270γρ ζαχαρη
2γρ αλατι
2 βανιλιες
100γρ κορν φλαουερ
100γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
50γρ κακαο
40γρ βουτυρο λιωμενο
Ιταλικη μαρεγκα (κιγιε)
40γρ νερο
180γρ ζαχαρη
15γρ γλυκοζη
3 ασπραδια
Μους σερανο
270γρ κουβερτουρα λιωμενη
600γρ φυτικη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη
120γρ φυτικη σαντυγι ρευστη
Ιταλικη μαρεγκα 1 δοση
1 βανιλια
Γλασο
250γρ βουτυρο
6κσ αχνη
4κσ κακαο
1/2 ζαχαρουχο γαλα
Εκτελεση παντεσπανι
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν, αλατι, βανιλιες, επειτα ριχνουμε 2 φορες κοκκινισμενα αλευρι, κορν φλαουερ κι κακακο, ανακατευουμε με μια τρυπητη κουταλα κι τελος το βουτυρο. Εψησα στους 200 βαθμους για 35 λεπτα περιπου πανω κατω αντιστασεις. Εβγαλα 2 παντεσπανια.
Εκτελεση μους
Ριχνουμε μεσα στη μαρεγκα 120γρ σαντυγι ρευστη, τη κουβερτουρα, τη βανιλια κι τελος τη σαντυγι ελαφρως χτυπημενη.
Ιταλικη μαρεγκα
Σε ενα καταρολακι βραζουμε το νερο, τη ζαχαρη κι τη γλυκοζη μεχρι να ερθουν σε θερμοκρασια 120 βαθμους, χτυπαμε ελαφρως τα ασπραδια κι μολις το σιροπι γινει, το ριχνουμε βροχιδον μεσα στα ασπραδια κι χτυπαμε για αλλα 10-15 λεπτα να γινει μια αφρατη μαρεγκα.
Εκτελεση γλασο
Λιωνουμε ολα τα υλικα σε χαμηλη φωτια κι οταν χλιαρωσει το μιγμα γλασαρουμε.
Στολισμα
Καραμελίτσες
Σαντυγί
Σιροπιασα με γαλα
Το γλυκο το εκοψα με μαχαίρι
Η Συνταγή είναι από κ. Theodwra Kermeniwth – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.