Συνταγές
Φοβερά τσουρέκια, αφράτα και λαχταριστά γεμάτα από αρώματα και γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 2 τσουρέκια
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά η 3 φακελάκια ξερή μαγιά
170 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια,1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι,1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,1 κουταλιά του γλυκού
κοφτή αλάτι
1 αυγό
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα
80 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
λίγα αμύγδαλα φιλε για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μία λεκάνη τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας με σύρμα το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο
Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει, όταν φουσκώσει το ρίχνουμε πάλι με τα χέρια μας και ξανά ζυμώνουμε πάλι για άλλη μία φορά, σε λίγα λεπτά θα έχει ανέβει πάλι το ζυμαράκι
Στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο
Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)
Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.