Υλικά
μανιτάρια πορτομπέλο –
πλιγούρι –
ελαιόλαδο –
κρεμμύδι –
σπανάκι –
βούτυρο –
αλάτι –
πιπέρι –
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μετά από 5 λεπτά τα γυρνάμε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα φήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το κρασί, το ζωμό των λαχανικών, το δεντρολίβανο, πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή σάλτσα (περίπου μισό φλιτζάνι).
Ρίχνουμε το σπανάκι στη σάλτσα, μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι στην άκρη. Βάζουμε σε κάθε πιάτο πιλάφι από πλιγούρι, μοιράζουμε το σπανάκι, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τελειώνουμε με τη σάλτσα κρασιού και μυρωδικών. Απολαυσή και μάλιστα υγιεινά μας περιμένουν. Καλή όρεξη!
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.toarkoudi.gr