Συνταγές
Υπέροχο θρεπτικό πιάτο – σουπιές λεμονάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο σουπιες
3 κρεμμυδια
2 σκ σκορδο
4 πατατες
1 κρασοποτηρο λευκο κρασι
1 κρασοποτηρο λαδι
Χυμο απο δυο λεμονια
2 κοφτες κουτ της σουπας κον φλαουρ
Αλατι,πιπερι
Φρεσκια ριγανη
Εκτελεση:
Βαζουμε πρωτα στην κατσαρολα τις σουπιες να απορροφησουν τα υγρα τους,μολις στεγνωσουν ριχνουμε το λαδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια, το καροτο σε φετες τις πατατες, το σκορδο
ριχνουμε το αλατι, το πιπερι, την φρεσκια ριγανη…Μολις παρουν ωραιο χρωμα σβηνουμε με το κρασι.
Μολις εξατμιστεί το κρασι ριχνουμε 3 ποτηρια νερο και σκεπαζουμε.
Βραζουμε μεχρι να γινει το φαγητο.. σε χυτρα 25 λεπτα, σε κατσαρολα 50 .
Δεν θελουμε πολλα υγρα μεσα στην κατσαρολα μας
Μολις ειναι ετοιμο περνουμε τον χυμο απο 1,1/2 με 2 λεμονια και ανακατευουμε με τις 2 κουταλιες κορν φλαουρ
ριχνουμε στην κατσαρολα, κουναμε την κατσαρολα να παει παντου και μολις παρει μια βραση η σαλτσα σβηνουμε και σερβιρουμε
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φιλέτο μπακαλιάρου σε ροδέλες με πατάτες στο φούρνο. Ένα Πεντανόστιμο και ζουμερό πιάτο
Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ
12 ροδέλες φιλέτο μπακαλιάρου
χυμό λεμονιού
3 κρεμμύδια φιλαριστά,
2 σκελίδες σκόρδου
πατάτες
3 ντομάτες
μαιντανός,
ρίγανη,
2 δαφνόφυλλα,
ελαιόλαδο,
λίγο λευκό κρασί,
αλάτι και
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 12 ροδέλες φιλέτο μπακαλιάρου, τις στεγνώνουμε καλά και τους ρίχνουμε χυμό λεμονιού!
Κόβουμε 3 κρεμμύδια φιλαριστά, 2 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τα στρώνουμε σε ταψί, τις λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά!
Βάζουμε τις ροδέλες μπακαλιάρου, 3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες, μπόλικο ψιλοκομμένο μαιντανό, ρίγανη, 2 δαφνόφυλλα, λίγο ελαιόλαδο, λίγο λευκό κρασί, αλάτι και πιπέρι!
Τα ψήνουμε στο φούρνο για 90 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου!
Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.