Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά λαχανοντολμαδάκια στην κατσαρόλα, με πολύ ωραία μπόλικο αυγόλεμονο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Pellumbesha Lumi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 λάχανο μεγάλο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. ρύζι καρολίνα
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό, ένα κύβο
ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με αλάτι βράζουμε το λάχανο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, φτιάξουμε τους λαχανοντολμάδες. Με τα πιο μικρά φύλα έφτιαξα κάτι σαν λαχανοντολμάδες μπουκιά και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σκεπάζουμε με φύλα.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ζεστό νερό με το κύβο , τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω και το σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρεύουν και να έχει μένει λίγο ζουμί. Με προσοχή αφεθούμε το ζουμί και με 2 κρόκους αβγών, 1 κσ νισεστε και χυμό, ξύσμα από ένα λεμόνι φτιάχνουμε αυγολέμονο και το προσφέρουμε στη κατσαρόλα
το κουνάμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει κρέμα.
Σερβίρουμε με λίγο άνηθο φρέσκο και μπόυκοβο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Φιλέτο Κοτόπουλο με λαχανικά.. Ο πιο τέλειος συνδυασμός για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου,
1 δέσμη κρεμμυδάκια τα άσπρο μόνο μέρος κομμένο στη μέση,
2 κόκκινες πιπεριές (ή 1 κίτρινη + 1 κόκκινη), ξεσποριασμένες σε λωρίδες,
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες,
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρές μπουκιές,
16 ντοματίνια μοιρασμένα ή 4 μέτριες ντομάτες σε φετάκια,
4 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον 2-3 περίπου κουταλιές για ράντισμα,
μερικές μύτες δεντρολίβανο (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χαράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου διαγώνια με ένα μαχαιράκι σε 2-3 σημεία και τα αλατοπιπερώνετε.
Βάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί και ρίχνετε πάνω τους 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε για να πιάσουν λάδι παντού. Βάζετε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα ραντίζετε και αυτά με ελαιόλαδο. Αν θέλετε, μπήγετε μέσα στο ταψί 3-4 μύτες δεντρολίβανο.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε το φαγητό για 35-40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσει το κοτόπουλο. Το ραντίζετε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο πριν το σερβίρετε.