ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1/2 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/4 της κούπας βούτυρο, μαλακωμένο
1 αυγό χτυπημένο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμής
Για την γέμιση
ελάχιστη ζάχαρη
κανέλα
μερέντα
άσπρη σοκολάτα
κουβερτούρα
τυρί κρέμα
Για την επάλειψη
1 αυγό χτυπημένο
ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα τα υλικά με την σειρά που γράφονται στον αρτοπαρασκευαστή και τον ρύθμισα στο πρόγραμμα για τις ζύμες. Αν δεν έχετε αρτοπαρασκευαστή μπορείτε να ετοιμάσετε την ζύμη στο χέρι κατά τα γνωστά, πχ όπως λέει η Ντ. Νικολάου.
Όταν η ζύμη φούσκωσε, έγινε διπλάσια σε όγκο και ήταν έτοιμη η πρώτη φάση την έβαλα στο ψυγείο.
Την επομένη μέρα την έβγαλα από το ψυγείο και την άφησα να πάρει την θερμοκρασία του δωματίου. Ζύμωσα ελαφρά να ξεφουσκώσει και την χώρισα σε 4 μπάλες. Κάθε μπάλα την άνοιξα σε στρογγυλό δίσκο, πάχους 3-4 χιλιοστών και την χώρισα, χαράζοντας ακτίνες, με το μαχαίρι σε 8 κομμάτια. Στην συνέχεια κάθε κομμάτι το γέμισα με διαφορετική γέμιση.
Το καλύτερο ήταν αυτό που έβαλα ζάχαρη και κανέλα! Στα άλλα έβαλα λευκή τριμμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, τυρί φιλαδέλφεια, μερέντα, σοκολάτα μπίτερ κλπ. Χρειάζεται λίγη γέμιση για να μη ξεχειλίζει από την ζύμη. Έβαλα την γέμιση στο πιο φαρδύ σημείο της ζύμης και τύλιξα σε ρολό. Μετά τύλιξα ελαφρά τις άκρες για να πάρουν το σχήμα του φεγγαριού!:))
Έστρωσα σε ταψάκι λαδόκολλα και ακούμπησα τα φεγγαράκια και τα άλειψα με αυγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό. Τα πασπάλισα με ζάχαρη και τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 25 λεπτά
Σε μια ώρα από την στιγμή που μπήκα στην κουζίνα, είχα έτοιμα αυτά τα υπέροχα φεγγαράκια, που σας τα προτείνω με ενθουσιασμό!
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://lemoncinnamon.blogspot.gr