Συνταγές
Συνταγή για τα ωραιότερα σμυρνέικα σουτζουκάκια βήμα βήμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κορινα Παπαιωαννου – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικα
1 κιλό κιμα βοδινο ( εγω βάζω αναμεικτο.!
1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μαιντανο ψιλοκομμένο κ λίγο δυοσμο.
Λιγη φρυγανια.
1_2 αυγα.
Αλατι, πιπερι,
1 κουταλια κύμινο.
1 σφηνάκι ουζο..
Αλευρι για να τα τυλίξουμε
Λαδι για τηγανισμα
Για τη σαλτσα
2 ντοματοχυμους
2 ποτηρια νερο
Αλατι πιπερι κανελιτσα .
1 κουταλακι κύμινο
1 κουταλακι ζαχαρη..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα αλευρωνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδι να ροδοκοκινισουν ελαφρα
Αφου τα στραγγίζουμε τα βάζουμε στν σάλτσα που σιγοβραζει μεχρι σχεδόν να τα καλύψει η σάλτσα
Σερβιρουμε με ρύζι πιλάφι, η όπως έκανα εγώ με μακαρόνια ριγκατονε η με οτι αλλο ζυμαρικό θελουμε
Η Συνταγή είναι από Κορινα Παπαιωαννου – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Φασουλονταβά με πιπεριές και κεφτεδάκια
Υλικα:
1 πακέτο φασόλια χάνδρες ή γίγαντες
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
3 μεγάλα κρεμμύδια
κεφτεδάκια
λίγο σελινο και άνηθο
4κ.σ σπιτική σάλτσα
5-6 ντοματίνια
1κ.γ ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα απο το ζωμό των φασολιών
λίγο κρασί
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατόνερο,τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο ταψι
Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με τις πιπεριές για 5 -6 λεπτά,ρίχνουμε την ζάχαρη και σβηνουμε με λίγο λευκό κρασί
Προσθέτουμε την σάλτσα κα τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα
Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις πιπεριές πάνω στα φασόλια, προσθέτουμε στο ταψί τα κεφτεδάκια τηγανισμένα το σελινο ψηλοκομμένο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε μια κούπα απο τον ζωμό, αλατι,πιπερι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα και να χυλώσει η σάλτσα!!,
ΠΗΓΗ