Γλυκα
Φανταστικό Cheesecake
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φανταστικό Cheesecake
Η συνταγή είναι από το κανάλι Μητσομαγειρέματα, συνταγές μαγειρικής!
Υλικά
– 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ τριμμένα στο multi
– 1 1/2 βιτάμ λιωμένο
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
– 2 κουτιά σαντιγί
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 1 τυρί Φιλαδέλφεια
– 1 με 1 1/2 βαζάκι μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι ανάλογα με την προτίμησή μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, θρυμματίζοντας πρώτα τα μπισκότα πτι μπερ στο Multi. Αφού τα θρυμματίσουμε στο multi τα αδειάζουμε σε ένα ταψί τετράγωνου σχήματος κατά προτίμηση, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Εάν υπάρχουν κομμάτια μεγάλα από τα μπισκότα τα οποία το Multi δεν μπόρεσε να θρυμματίσει, παίρνουμε ένα νεροπότηρο, και με τον πάτο του πιέζουμε τα κομμάτια αυτά ώστε να σπάσουν ακόμα περισσότερο.
Στο επόμενο βήμα, βάζουμε σε ένα μπώλ το βιτάμ από την μία και την μισή από την άλλη συσκευασία, και βάζουμε στην συνέχεια το μπωλ στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε το βούτυρο να λιώσει.
Σε ένα άλλο μπωλ, αδειάζουμε τις δύο συσκευασίες από την σαντιγύ και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει αφρός. Αφού η σαντιγύ αφρατέψει, βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ώστε να σφίξει.
Κατόπιν, βγάζουμε το λιωμένο πλέον βούτυρο από τον φούρνο μικροκυμάτων, και το αδειάζουμε επάνω από τα τριμμένα μπισκότα στο ταψί, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Επειτα, πασπαλίζουμε όλο τη βάση του γλυκού με μία κουταλιά της σούπας κανέλα.
Ανακατεύουμε τώρα με το κουτάλι όλα τα υλικά στο ταψί για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Μην το ανακατέψετε στην αρχή με τα χέρια λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας του λιωμένου βούτυρου.
Οταν ανακατέψουμε καλά τα υλικά, τα πατάμε λίγο με τα χέρια μας αφού το μίγμα θα έχει κρυώσει ώστε να καθήσουν καλά στο ταψί, και κατόπιν βάζουμε το ταψί στο ψυγείο.
Βάζουμε τώρα σε ένα άλλο μπωλ, το τυρί Φιλαδέλφεια, το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά. Μετά το αδειάζουμε στο μπωλ με την σαντιγύ. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ για τουλάχιστον 5 λεπτά έως ότου να δέσουν καλά τα υλικά αυτά μεταξύ τους, και η κρέμα για το γλυκό μας είναι πλέον έτοιμη.
Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψί με την βάση του γλυκού, αδειάζουμε και απλώνουμε καλά την κρέμα επάνω από την βάση του γλυκού. Στην συνέχεια βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 έως 3 ώρες.
Μετά από αυτές τις 2 έως 3 ώρες στην κατάψυξη, βγάζουμε το ταψί, αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω από την κρέμα, την μαρμελάδα που έχουμε επιλέξει.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Δες το βίντεο με την συνταγή πατώντας εδώ!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Μητσομαγειρέματα, συνταγές μαγειρικής!
Δες περισσότερες συνταγές για Cheesecake