Συνταγές
Φανταστικό ρολό που γίνεται σε χρόνο dt
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
8 αυγά
1 συσκευασία μπέικιν παουντερ
8 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την κρέμα:
1 κουτί σαντιγί μορφατ
1 ζαχαρούχο γάλα
Για το γαρνίρισμα:
Φιστικόψιχα ωμή ή
Σοκολάτα κουβερτούρα ή
Τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κουτί της μόρφατ στο ψυγείο ώστε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και τα συμπληρώνουμε στο μίξερ με τη μαρέγκα. Ανακατεύουμε το κακάο με το μπέικον πάουντερ και τα κοσκινίζουμε. Τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα μας σε ρηχό ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Πάνω στη λαδόκολλα αλείφουμε λίγο ελαιόλαδο ώστε να ξεκολλήσει στη συνέχεια πιο εύκολα το παντεσπάνι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 12 λεπτά. Φροντίζουμε να μην παραψήσουμε το παντεσπάνι μας και στεγνώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο , βάζουμε τη λαδόκολλα πάνω στον πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα. Αλείφουμε τα ¾ της κρέμας πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε σε ρολό. Το υπόλοιπο ¼ της κρέμας το αλείφουμε στην επιφάνεια του ρολού.
Τρίβουμε στην επιφάνεια του ρολού είτε φιστικόψιχα, είτε σοκολάτα ή ό,τι εμείς επιθυμούμε.
Καλή σας απόλαυση!