Συνταγές
Φανταστικό μιλφέιγ που σου τρέχουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας,
λίγο βούτυρο για να βουτυρώσουμε το ταψί,
ζάχαρη άχνη,
κανέλα.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 λίτρο γάλα,
4 αυγά,
120 γραμμάρια κορν φλάουρ,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
3 βανίλιες
50 γραμμάρια βούτυρο καλής ποιότητας
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψάκι. Αν η σφολιάτα μας είναι κατεψυγμένη, την αφήνουμε να ξεπαγώσει μέχρι που να μπορούμε να τη δουλέψουμε και να την απλώσουμε.
Αν είναι νωπή την χρησιμοποιούμε όπως έχει και άμεσα. Απλώνουμε τη σφολιάτα στο βουτυρωμένο ταψί, την κόβουμε σε κομμάτια που επιθυμούμε και τρυπάμε με πιρούνι το κάθε κομμάτι για να μην μας φουσκώσει πολύ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα, βγάζουμε το ταψάκι και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κάθε κομμάτι στα δύο.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταίνεται και σε άλλο σκεύος ανακατώνουμε με σύρμα το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη, και τα αυγά.
Προσθέτουμε και λίγο από το ζεστό γάλα στο μίγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.
Προσθέτουμε το μίγμα στο γάλα και τις βανίλιες, και ανακατώνουμε συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατώνουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη εμφανισιακά κρέμα.
Καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει και έχει σφίξει, την χτυπάμε και πάλι με σύρμα ή μίξερ χειρός για να αφρατέψει.
Συναρμολόγιση
Βάζουμε κρέμα σε σακούλα κορνέ και τοποθετούμε στο κάτω μέρος από το κομμάτι της σφολιάτας την ποσότητα που επιθυμούμε. Καλύπτουμε με το πάνω μέρος του κομματιού της σφολιάτας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια με κανέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.