Συνταγές
Φανταστικό και αγαπημένο Μιλφέιγ με υπέροχη κρεμούλα και μπόλικη κανελίτσα….έτσι για τη λιγούρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 1/2 πακέτα σφολιατινια
1 1/2 κουτι γάλα εβαπορε
11/2 κουτι νερό
1 φλ τσαγιού ζάχαρη (200 γρ)
11 κ.σ κοφτές άνθος αραβοσιτου Γιώτης βανιλια ( τη βραστή)
125 γρ βιταμ ή φρέσκο βούτυρο
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
300 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα σφολιατινια και κάνουμε μία στρώση στο πυρέξ.
Με ένα μαχαιράκι προσεκτικά χαράζουμε κατά μήκος τα υπόλοιπα σφολιατινια και τα ανοιγουμε στη μέση .
Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και το νερό ,
Ανακατεύουμε και σε δυνατή φωτιά περιμένουμε να καψει.
Παίρνου μελίγο από το αραιωμένο γάλα όσο είναι παγωμένο και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
Όταν κάψει το γάλα μου το γυρίζουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιταμ.
Ενσωματώνουμε καλά μέσα στην κρέμα.
Τέλος πασπαλιστα προσθέτουμε το Μπέικιν παουντερ και ανακατεύουμε αρχικά στην επιφάνεια της κρέμας να αφρίσει και να διαλυθεί.
Ενσωματώνουμε μέσα στην κρέμα.
Αδειάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στα σφολιατινια, κάνουμε μια στρώση ακόμα με σφολιατινια και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Όταν κρυωσει, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και γαρνίρουμε το γλυκό.
Σπάμε με τα χέρια μου τα σφολιατινια που έμειναν και πασπαλιζουμε το γλυκό.
Τέλος πασπαλιζουμε με μπόλικη κανέλα και άχνη το γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”