Συνταγές
Φανταστικό κέικ μηλόπιτα με πλούσια υλικά και γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τα μήλα:
6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
2-3 κουταλιές λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο (εγώ βάζω flora)
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
χυμό από μισό πορτοκάλι (το άλλο μισό στο κέικ)
κανέλα
1-2 φλιτζάνια καρύδια
1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
Για το κέικ:
4 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη (μαύρη ή άσπρη)
ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες
1 κουταλάκι κανέλα
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι γάλα
χυμό από το άλλο μισό πορτοκάλι
1 πακέτο φαρίνα (όχι όλο)
1 κουταλάκι μπέικιν
1 μύτη αλάτι
1/2 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μήλα:
Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο στο γκριλ.
Σε ένα ταψί (διαμέτρου 35 εκ) στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε τα μήλα με την καμπύλη προς τα πάνω. Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Τα βάζουμε στο φούρνο για 30-40΄μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, γυρίζουμε τα μήλα ανάποδα, διασκορπίζουμε στα κενά τα καρύδια και τις σταφίδες και αρχίζουμε να κάνουμε το κέικ.
Προσοχή:
Αλλάζουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και στους 180ο
Κέικ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, με τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλάτι για 3′.
Προσθέτουμε τα ξύσματα και σιγά-σιγά μία το αλεύρι μία τα υγρά (γάλα, χυμό, κονιάκ).
Στο τέλος το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήνουμε για 40΄(ελέγχουμε με την οδοντογλυφίδα).
Όταν κρυώσει, γυρίζουμε τούμπα το κέικ σε μια πιατέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Μαριάννα ΔεληγιαννάκηΘώμου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.