Συνταγές
Μαρμελάδα καρπούζι – Με το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό φρούτο κάντε μια διαφορετική απόλαυση.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι αναλογίες που σας δίνω είναι όπως το κάναμε με επιτυχία εμείς.
2 κιλά καρπουζόφλουδες αφού καθαρίσουμε το πράσινο εξωτερικό στρώμα, αφήνουμε λίγη ψίχα και κόβουμε σε τετραγωνάκια (φωτο 2)
700 γραμμάρια ζάχαρη
Ανακατεύουμε σε σε ενα μπολ και το αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες.
Στην κατσαρόλα βράζουμε ( χωρίς νερό έχει βγάλει αρκετό) για 15 λεπτά περίπου ξαφρίζωντας και ανακινώντας .
Έπειτα με το ραβδομπλέντερ ή το εργαλείο για τον πουρέ πατάτας πολτοποιούμε και δίνουμε μια βράση ακόμη 20 λεπτά περίπου προσθέτοντας 2 βανίλιες, ξύσμα ενός λεμονιού και τον χυμό του 10 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά.
Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα και καλή μας απόλαυση.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για φανταστικό γλυκό του κουταλιού καρπούζι
Η Συνταγή είναι από κ. Androniki Nikaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξυνουμε το πράσινο μέρος του καρπουζιού για αφήνουμε λίγο κόκκινο μέρος για ντεκόρ
Κόβουμε κομμάτια και βραζουμε σε 2 νερά! Με το που παίρνει βράση το σουρωνουμε και το Ρίχνουμε σε κρύο νερό για να του σταματήσουμε την βράση
Το κάνουμε 2 φορές αυτό. Μετά όσο καρπούζι έχουμε πχ 1500 γραμμάρια βάζουμε 2 / 3 ζάχαρη 1 κιλό δηλαδή και 2 ποτήρια νερό βραζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
Ρίχνουμε λίγες σταγόνες λεμονιού και και βανίλια .
Έμεινε τραγανό αρωματικό και πολύ πολύ νόστιμο .
Η Συνταγή είναι από κ. Androniki Nikaki – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.