Συνταγές
Φανταστικό γλυκό σκέτη απόλαυση – Πάστα Ταψιού με Γκανάς Σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
90 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (6 κ.σ)
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 κ.σ)
30 γρ κακάο (4 κ.σ)
2 κ.γ baking podwer
25 ml αραβοσιτέλαιο (4 κ.σ)
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για την κρέμα
2 κουτάκια μόρφατ
1 κουτάκι ζαχαρούχο
1 βανίλια
Για την Γκανάς
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ σοκολάτα
Για την διακόσμηση
250 γρ κρέμα γαλάκτος 30-35% λιπαρά
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά να φουσκώσουν και να αφρίσουν
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε το λάδι
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 35×30 χωρίς να στρώσουμε λαδόκολλα,για 10 λεπτά στους 175 C
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι
Αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε το μόρφατ και προσθέτουμε το ζαχάρουχο και την βανίλια,χτυπώντας να αφρατέψει
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
Για την γκανάς
ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε σε ένα μπωλάκι με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε να λιώσει
Αφήνουμε να σταθεί 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου η βάζουμε 5-10 λεπτά στο ψυγείο
Περιχύνουμε το γλυκό με την γκανάς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει μια νύχτα
Χαράζουμε τα κομμάτια και γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα η με σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια,την βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε με ροζέτες το γλυκό
Σερβίρουμε το γλυκό βγάζοντας τα κομμάτια με μια μικρή σπάτουλα
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitris Sipidias – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.