Συνταγές
Φανταστικό αφράτο αρωματικό γαλακτομπούρεκο κόλαση……….!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
για ένα ταψακι 25*35
1/2 κιλό φύλλο βυρρητου
200 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο Ήπειρος για το αλλειμα των φύλλων
1 λίτρο γάλα πλήρες
250 ml κρέμα γάλακτος
3/4 φλ.ζαχαρη
3/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κ.σ κουσταρ παουντερ γιωτης
2 βανίλιες
2 κ.σ βουτυρο
3 αβγά
Ξύσμα από ένα μικρό λεμονι
Σιρόπι
500γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.
Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,το κουσταρ παουντερ,τις βανίλιες και το ξύσμα μαζί.
Οταν ζεσταθεί αρκετά το γάλα ρίχνουμε βροχηδον το σιμιγδάλι και ανακατευουμε μέχρι να πήξει η κρέμουλα.
Κατεβαζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Σκεπαζουμε με μια μεμβράνη καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Χτυπάμε τα ασπράδια σέ μαρέγκα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ενσωματωνουμε το μίγμα των αβγων στην κρύα κρεμουλα
Βουτυρωνουμε καλά το ταψακι μου και στρώνουμε 7 φύλλα κάτω, βούτυρονοντας τα ένα ένα. Στρωνουμε την κρέμα και βάζουμε άλλα 7 φύλλα από πάνω .
Βούτυρωνουμε καλά την επιφάνεια και βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ετσι παγώνει το βούτυρακι από πάνω και μπορώ να χαράξουμε τα κομμάτια μου με ευκολια. Ραντίζουμε με νεράκι τα φύλλα και ψηνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδισει καλά.
Βάζοντας το γλυκό στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι μου.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και βράζουμε για τρία λεπτά ακριβώς.Αφηνουμε να κρυωσει.
Σιροπιαζουμε το καυτό γλυκό με το κρύο σιρόπι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.