Συνταγές
Ότι πρέπει, με το καφεδάκι!! Το τέλειο πρωινό με τυρολουκουμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Samara– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
μισή δόση
500 γρ. αλεύρι ,1 φακελάκι μαγιά, 1 & 1/2 κούπα νερό, μισή κουταλιά ελαιόλαδο, μια τσιμπιά ζάχαρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά, ένα αυγό προαιρετικά -εγώ δεν έβαλα- και 250 γρ. περίπου φέτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έγινε ένας χυλός πηχτός.
Τον άφησα για 1 ώρα σκεπασμένο.
Μετά έβαλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά και έριξα μέσα με ένα κουταλάκι.
Γέμιζα την χούφτα και με το μικρό κουτάλι έπαιρνα λίγο και έκανα τους λουκουμάδες. Λίγους λίγους για να μη πέφτει η θερμοκρασία από το λάδι.
Κάνω γλυκούς και αλμυρούς και δεν την αλλάζω.
Η συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ, ΠΟΛΥ ΚΟΡΔΟΝΑΤΟ!
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ:
-500 γρ. αλεύρι φαρινάπ
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 αυγό
-1 ποτήρι γάλα ζεστό φρέσκο
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-φέτες κασέρι
-φέτες μορταδέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι.
Βάζουμε στο μπολ το γάλα-σπορέλαιο-αυγό και ανακατεύουμε με σύρμα.
Παίρνουμε από το αλεύρι λίγο λίγο και ρίχνουμε στο μίγμα, ρίχνουμε και το αλάτι ζυμώνουμε σε αφράτη την ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 2 ώρες! Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε σε ένα φύλλο.
Αυτό το φύλλο το κόβουμε σε 3 λωρίδες! Τοποθετούμε πάνω στις λωρίδες φέτες μορταδέλα-κασέρι και τις κλείνουμε.
Στην συνέχεια τις πλέκουμε και τοποθετούμε το τσουρέκι στην λαδόκολλα.
Το αφήνουμε 1 ώρα.
Τέλος το αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.