Συνταγές
Φανταστική τούρτα παγωτό σκέτο αριστούργημα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
– 4 ασπράδια αυγού
– 4 κρόκους αυγού
– 1 πρέζα αλάτι
– 100 γρ ζάχαρη
– 75 γρ αλεύρι
– 25 γρ. Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι θα γίνει αφράτο και σφιχτό! Στη. Προσθέτουμε ζάχαρη και τους κρόκους, και στο τέλος το αλεύρι με το κακάο! Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι θα ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
Το μείγμα μας το βάλουμε σε μια φόρμα για τούρτα που προσθεταμε λαδόκολλα! Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει
ΥΛΙΚΑ
– 100 γρ κρέμα γάλακτος
– 100 γρ σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζι με την κρέμα γάλακτος! Αφινουμε να κρυώσει
Για το παγωτό
– 250 γρ κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
– 200 γρ. Ζαχαρωουχο (από το ψυγείο)
– 125 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
Για της γεύσεις:
Α.
– 75 γρ φράουλες η φρούτα του δάσους
– 1 κ.ς. ζάχαρη
Β.
– ξύσμα από 1 λάιμ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι θα πήξει! Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με το ζαχαρωουχο! Στη συνέχεια εννονουμε της δύο κρέμες και ανακατεύουμε καλά
Ξεχωρίζουμε την κρέμα στα δύο
Στην μια θα βάλουμε το πουρέ φρούτον που τον κάναμε στο μπλέντερ με την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά και στον άλλο με την ξύσμα λάιμ
Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο
Σύνθεση
(Στη. Φόρμα που ψησαμε το παντεσπάνι)
1 παντεσπάνι και από πάνω 1/2 δόση από την λιωμένη σοκολάτα και μέτα κρέμα με τα φρούτα, παντεσπάνι, σοκολάτα και κρέμα λάιμ
Βάλουμε στη. Κατάψυξη για περίπου 5-6 ώρες
Ξεφορμαρομε
Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε λίγη σοκολάτα και μέντα από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tartseli – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.