Συνταγές
Εξαιρετικό!!!! Κανείς μας δεν αρνείται ένα κομμάτι μωσαϊκό……
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Georgia Manousou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πτι-μπερ
1 πλάκα βούτυρο, (ανάλατο)
2 κτσ. κακάο
1 ζαχαρούχο γάλα
και λίγα μπισκότα ορεό για την βάση για ομορφιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε πάντα το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, & μετά βάζουμε το ζαχαρούχο μέσα, κλείνουμε την φωτιά και με μαρίζ ανακατέβουμε το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Οταν ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σπασμένα πτι-μπερ και ανακατεύουμε με την μαρίζ.
Τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να ποτίσει το μπισκότο και στρώνουμε την φόρμα με ορεό μπισκότα και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα του κορμού.
Έτοιμο θέλει σίγουρα μια μέρα στην κατάψυξη για να σταθεροποιηθεί σαν μείγμα.
Επίσης μπορείτε να βάλετε ότι υλικά θέλετε, πολλές φορές πασπαλίζουμε με τρούφα, βάζουμε καρύδι μέσα στο μείγμα ακόμη και σταφίδες.
Η συνταγή είναι από Georgia Manousou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φανταστική τούρτα κορμός.
Η συνταγή είναι από κ. Σοφια Κουντουρατζη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά
1 ζαχαρούχο
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
3 κτσ. κακάο άγλυκο
1,5 πακέτο μπισκότα
Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα να λιώσει και μετά το ζαχαρούχο, το κακάο και τις βανίλιες. Σπάμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Το βάζουμε σε τσέρκι, το στρώνουμε ομοιόμορφα, το αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και μετά ψυγείο για μία ώρα.
Γκανάζ
250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κτγ. μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι και το στρώνουμε στο τσέρκι πάνω στον κορμό και πάλι ψυγείο για μία ώρα να παγώσει.
Μετά λιώνουμε λευκή κουβερτούρα και με ένα πιρούνι κάνουμε τις γραμμές, τις καρδούλες τις σχεδίαζουμε πάνω σε λαδόκολλα και μετά για 2’ κατάψυξη να παγώσει.
Ο καθένας στολίζει όπως του αρέσει.
Η συνταγή είναι από κ. Σοφια Κουντουρατζη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.