Συνταγές
Εύκολη και ελαφριά τάρτα δροσερή με υπέροχη ξινη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “syntagogo”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση :
Ένα πακέτο πτι-μπερ Παπαδόπουλου
100 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα λεμονιού:
80ml χυμό λεμονιού
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
55 γρ βούτυρο
Ξύσμα από ένα λεμονι
Για τη μαρέγκα:
6 ασπράδια αυγού
30 γρ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Ανακατεύουμε καλά τα ψίχουλα από τα πτι-μπερ με το λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε στη ταρτιερα.
Για την κρέμα λεμονιού:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Για την μαρέγκα:
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη μέχρι να γίνει μαρέγκα
Τέλος, στρώνουμε την κρέμα αφού κρυώσει στη βάση και από πάνω τη μαρεγκα, διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού και αν θελουμε καίμε τις κορυφές από την μαρεγκα
Η Συνταγή είναι από “syntagogo”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για φανταστική τάρτα με ανανά και γιαούρτι
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Ένα δροσερό γλύκισμα επιδόρπιο, που ταιριάζει φοβερά μετά από κάθε γεύμα!
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πτι μπερ σε (σκόνη)
200 γρ.αμύγδαλα στο μούλτι τριμμένα
250 γρ.βούτυρο λιωμένο
200 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
400γρ.κρεμα γάλακτος
1 φακ.ζελέ ανανά
1 κονσέρβα ανανά
Λίγο αμύγδαλο καβουρντισμένο για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη σκόνη μπισκότων με τ αμύγδαλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο Απλώνουμε σε μεγάλη ταρτιέρα
Πατάμε ισιώνουμε την επιφάνεια
Ψήνουμε 10-15′
Ζεσταίνουμε το σιρόπι ανανά (της κονσέρβας) και δυαλύουμε μέσα το ζελέ
Όταν κρυώσει το προσθέτουμε στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο γιαούρτι
Απλώνουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα(αφού κρυώσει)
Και στολίζουμε με φέτες ανανά κερασάκια και αμύγδαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Βανα Ντελη.Ρεβ. – “Μπαχάρι και κανέλα.”.