Συνταγές
Όμορφη, γευστική και αρωματική χορτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καυκαλιθρες
πράσα σεσκουλα φρέσκα κρεμμυδάκια μαιντανό άνιθο και λίγο σπανάκι! Τα ψιλόκοψουμε όλα τα έτριψα με αλάτι και τα άφησουμε να μαραθούν.
Για το φύλλο
Έβαλα 2.5 φλ αλέυρι με 1 κρασοπότηρο λάδι και τα έτριψα να γίνουν σαν ψίχουλα .
Πρόσθεσουμε 2 κ.σ ξύδι 1κ.γ αλάτι και χλιαρό νερό περίπου ένα φλ ζυμώνοντας μέχρι να εχουμε ενα ζυμαράκι που να μην κολάει στα χέρια.
Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζω μεσα το ζυμαράκι λαδώνοντας και από επάνω μην ξεραθεί.
Αφηνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Το χώρισουμε σε πέντε μπαλάκια. Εβαλα σε λαδωμένο ταψάκι 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα γέμιση 1 φυλλο στην μέση λίγο λάδι γέμιση και 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιαμεσα επάνω.
βαλουμε λίγο λάδι από επάνω και ψησουμε στους 180 βαθμούς 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστική σπανακόπιτα με ωραία φύλλα και τέλεια γέμιση.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Dora Iliopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
500γρ αλεύρι σταρένιο,1φλ του καφέ ελαιόλαδο,1κσ ξύδι,1κσ αλάτι,και χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μια μέτρια ζύμη.
ΓΈΜΙΣΗ:
1 κιλό σπανάκι,λίγα σέσκουλα και λίγα μυρώνια ,3πρασα 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ,2 κρεμμύδια ,1 ματσάκι άνηθο, μαϊντανό,λίγη φέτα ,2αυγα ,αλάτι , πιπέρι,λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε μικρά κομμάτια τα χόρτα και στύβουμε καλά το σπανάκι και σέσκουλα .
Τρίβουμε με αλάτι να βγάλουν τα υγρά τους.Σοταρουμε με λίγο λάδι τα πράσα ,τα κρεμμυδάκια ,τα κρεμμύδια,μέχρι να μαραθούν να πιουν τα υγρά και προσθέτουμε στο τέλος το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά.
Ριχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.Μολις σβησουμε το μάτι προσθέτουμε τη φέτα και τα δύο αυγά χτυπημένα. Ανοιγουμε δύο φύλλα .Αλείφουμε με λάδι το ταψί
Στρώνουμε 1 φύλλο,γέμιση ,σκεπάζω με το άλλο φύλλο.Χαρακωνουμε .Αλείφουμε με λίγο Ελαιόλαδο και το ασπράδι ενός αυγού ανακατεμένα .Ψήνουμε 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.