Συνταγές
Κορνεδάκια με κρέμα και σαντιγί – καλά κεράσματα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τη σφολιάτα σε λουρίδες επανωτίζω στους κώνους αλείφω με αυγό και ΨΉΝΩ…
Σιρόπι
2 φλυτζάνες ζάχαρη μια νερό 1βανίλια και στο τέλος μισή κουταλιά γλυκόζη..
Χαμηλώνουμε και Βράζουμε 25 λεπτά
Το σιρόπι ζεστό και κρύα τα Κορνεδάκια. .Εγώ τα σιρόπιασα μόνο απέξω..
Η κρέμα είναι της βέφας Αλεξιάδου στο βιβλίο ζαχαροπλαστικής
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φανταστική κρέμα με διάφορα αρώματα
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 μλ γάλα
2 κρόκους αυγών
5 κσ ζάχαρη
3 γεμάτες κσ νισεστε
50 γμ βούτυρο φρέσκο
Μισό κγ μαστίχα κοπανισμενη
2 κσ ροδόνερο
Γαρνιτούρα
1 φάκελο σαντιγί χτυπημένο με το ανάλογο γαλα
Φυστίκι Αίγινας
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα τους κρόκους το νισεστέ τη ζάχαρη τα ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν
Ρίχνουμε τη μαστίχα ανακατεύουμε λίγο ακόμα αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ροδόνερο και το βούτυρο
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι νούμερο 32 μεμβράνη από πάνω μέχρι που να κρυώσει εντελώς στο ψυγείο Ωστόσο χτυπάμε και τη σαντιγί να είναι έτοιμη παγωμένη
Κόβουμε κομματάκια γαρνίρουμε με σαντιγί και φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.