Συνταγές
Φανταστική και ελαφριά διώροφη τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές“.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
4 αυγά μεγαλα
160 γρ ζάχαρη
280 γρ αλεύρι οχ κοσκινισμενο
4 κσ μελι2 κ γλ μπεικιν
Λίγο ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι ταψί του φούρνου και λαδοκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με την ζάχαρη να γίνει αφρός βάζουμε το μέλι το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτουμε το μπεικιν και το αλεύρι βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου λαδονουμε ελαφριά με αραβοσιτελαιο βάζουμε την ζύμη ισιωνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αερα για 8-10 λεπτά δοκιμάζουμε με οδοντογλυφιδα το ψήσιμο εξαρτάται από τον κάθε φούρνο.
Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.κοβουμε δύο δίσκου 20 εκ και άλλους τρεις 13 εκ τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι τα τρίβουμε στο μουλτι να γίνουν ψίχουλα για να τα βάλουμε γύρο από την τούρτα.
Χτύπησα 2 φακέλους κρέμα χωριστά με το ανάλογο γάλα και έστησα την τούρτα πρωτα τα παντεσπάνια τα μεγάλα με την κρέμα πραλινας και έβαλα τα μικρά παντεσπάνια με την κρέμα σοκολάτα κράτησα λίγη για ντεκόρ πασπαλισα περιμετρικά την τούρτα με τα ψίχουλα.
Η Συνταγή είναι της κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές“.