Γλυκα
Ελάτε να φτιάξουμε ένα απίθανο γλυκό με γαλακτοφέτες στην στιγμή!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το μόνο που θα πούμε είναι ότι ίσως το συγκεκριμένο γλυκό με γαλακτοφέτες να αποτελεί το πιο νόστιμο και γρήγορο που έχουμε φτιάξει..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
500ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
200gr. τυρί κρέμα
100gr. ζάχαρη άχνη
4κτσ. γλυκό του κουταλιού άγριο βύσσινο
3κτσ. σιρόπι από το γλυκό
50gr. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
10 έως 14 γαλακτοφέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα μπωλ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας την ζάχαρι άχνη, και στη συνέχεια το τυρί κρέμα. Ρίχνουμε στο μπωλ το βύσσινο, ανακατεύουμε με τη μαρίζ και η κρέμα είναι έτοιμη.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της βάσης του γλυκού. Σε ένα πυρέξ 22Χ30 εκατοστά, τοποθετούμε τις γαλακτοφέτες και περιχύνουμε ομοιόμορφα το σιρόπι από το βύσσινο. Αδειάζουμε επάνω από τις γαλακτοφέτες, την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
Με τον τρίφτη, πασπαλίζουμε με την κουβερτούρα την επιφάνεια του γλυκού.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 έως 6 ώρες.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “γλυκό με γαλακτοφέτες ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Φανταστικές σπιτικές γαλακτοφέτες.
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καταπληκτική συνταγή που τα μικρά θα ξετρελαθούν!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Στο ταψί του φούρνου, βάζουμε
λαδόκολλα
3 αυγά
1 ζαχαρούχο γάλα 397 γραμμαρίων
μία πλάκα Βιτάμ 250 γραμμαρίων
μία κουταλιά της σούπας baking
2 βανίλιες κάψουλα
Τρεις κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά με το μίξερ και στο τέλος με τη σπάτουλα το κακάο και το αλεύρι ψήνουμε αντιστάσεις 15 λεπτά μόλις βγει από το φούρνο γυρίζουμε τη λαδόκολλα σε ρόλο για να πάρει κλίση
Για τη γέμιση
200 γραμμάρια τυρί κρέμα
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι
1 φακελάκι garni σαντιγύ χτυπημένο
200 γραμμάρια φρέσκο γάλα το παγώνουμε λίγο πριν το βάλουμε στο παντεσπάνι το απλώνουμε μετά στο παντεσπάνι το τυλίγουμε και από πάνω διακοσμουμε με λίγο άχνη ζάχαρη διατηρείται στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.