Συνταγές
Φανταστικές!!! Πολύ απολαυστικές και πετυχημένες καριόκες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1/2 κέικ που είχε περισσέψει.
Λιγο παντεσπάνι πού είχα στην κατάψυξη
Ένα μπολ μεγαλουτσικο διάφορους ξηρούς καρπούς
3/4 από μία πλάκα βούτυρο
1/2 σοκολάτα γάλακτος
3/4 από ένα κουτί ζαχαρουχο γάλα
4-5 κ.σ.κακαο πικρό και
3 κ.σ.κονιακ.
Και για την επικάλυψη
600 γρ.κουβερτουρα 52%κακαο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τρίβουμε το κέικ καί τό παντεσπάνι στο μουλτι.Το βαζουμε σέ ένα μπολ ευρύχωρο και τό αφήνουμε στην άκρη.Χονδροσπαμε τους ξηρούς καρπούς.Και τους αδειάζουμε στο μπολ με τα τρίμματα του κέικ.
Σε μία κατσαρολιτσα και σέ χαμηλή φωτιά βαζουμε τό ζαχαρουχο με τό βούτυρο και το κακάο νά λιώσουν και τά ανακατεύουμε νά ενώσουν.Οταν είναι έτοιμο το μίγμα τό αδειάζουμε μέσα στο σκεύος που έχουμε τό κέικ και ρίχνουμε το κονιάκ.
Τα ενώνουμε.Καί τά βάζουμε σέ 2 λαδόκολλες τό μυρίζουμε το μίγμα γιατί είναι αρκετό.Του δίνουμε στενόμακρο σχήμα Αλλά Όχι πολύ χοντρό.Το τυλίγουμε με τις λαδόκολλες τό σφίγγουμε για να μην έχει αέρα μέσα του.Και τό βαζουμε η στο ψυγείο η στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ:
Από τα 600 γρ.σοκολατας τα 200 γραμμάρια τά τρίβουμε στο μουλτι ή στον τρίφτη.Τα 400 τα βάζουμε σε Μπεν_μαρί νά λιώσουν.Οταν έχει λιώσει η σοκολάτα μας την καταβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο σκεύος που έλιωσε ή σοκολάτα την τριμμένη σοκολάτα.
Ετσι πέφτει η θερμοκρασία της και δεν κάνει αυτά τα άσπρα σημάδια όταν κρυώσει.Εχουμε βγάλει από τό ψυγείο το παγωμένο μας μείγμα και τό κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.
Παιρνουμε μία_ μία ροδέλα την βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και με δύο πιρούνια που κρατάμε στα χέρια μας τις στραγγίζουμε και τίς ακουμπάμε πάνε σε λαδόκολλα νά κρυώσουν.
Οταν κρυώσουν τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και έτσι μπορούμε νά τίς προσφέρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.