Συνταγές
Φανταστικά τυροπιτάκια κουρού με γεύση σούπερ !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εξαιρετική συνταγή για Τυροπιτάκια κουρού . Καλύτερα και απο του φουρνου
Υλικά: (Για περίπου 30 κομματια)
Για τη ζύμη:
500γρ αλεύρι που φουσκωνει
250γρ βούτυρο λιωμένο
220γρ γιαούρτι
1 ασπράδι αυγού (το κρόκο τον κρατάμε για αλλειμα)
Μοσχοκάρυδο
Για τη γέμιση:
300γρ φέτα
1 αυγό
Μοσχοκάρυδο, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ριχνουμε το βούτυρο, το γιαούρτι, το ασπράδι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση μας. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε 30 μπαλιτσες από τη ζύμη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε τη φέτα και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε στη παλάμη μας και βάζουμε από τη γέμιση της φέτας. Διπλωνουμε στη μέση και κλείνουμε καλα δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο.
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στο ταψί και αφού διαλύσουμε το κρόκο με λίγο νεράκι αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο.
Το πόσα κομμάτια θα βγουν εξαρτάται Πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα πλασουμε. Εγώ φτιάχνω και μεγάλες τυρόπιτες.
Το βούτυρο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ηλιέλαιο.
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.