Συνταγές
Φανταστικά τυροκούλουρα γεμιστά με Φιλαδέλφεια και γαλοπούλα.. Υπέροχα με τυρένια τραγανή κρούστα απ’έξω και πολύ αφράτα μέσα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ Φιλαδέλφεια
20-22 φετουλες γαλοπούλα( 1 μισή φετουλα για κάθε κουλούρι)
400 γρ γκούντα για το τύλιγμα
1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το λάδι τα αυγά και ανακατευουμε. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι
Ζυμωνουμε μέχρι να έχω μια εύπλαστη ζύμη
Λαδωνουμε ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει
Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε 16 μπαλιτσες. Ανοίγουμε φυλλο οβάλ και λεπτό. Από τη μεγάλη μεριά αλοίφουμε με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετουμε από πάνω τη γαλοπουλα.
Ρολαρουμε και κλείνουμε τις άκρες. Αυγουλωνουμε και από τις δύο μεριες και περνάμε το κουλούρι μου από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι.
( Σε αυτή τη φάση μπορείτε να τα βάλετε σε αλουμινένια ταψακια και με λαδόκολλα ανάμεσα τους και μετά στην κατάψυξη).
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν ωραια κρουστα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.