Συνταγές
Φανταστικά τρίγωνα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο και κρεμώδη τυρένια γέμιση (αφράτα σαν λουκουμάδες)!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εξαιρετικά με υπέροχη γεύση και θαυμάσια εμφάνιση!
Άψογη κρούστα χρυσοψημενη με γέμιση μοναδική!!!Μία ωραία συνταγή!
Υλικά
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου νερό χλιαρό
1 κ.γ ξύδι
2 κ.σ λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και 1/2 κιλό φύλλο κρούστας)
Για τη γέμιση
700 ml γάλα
3/4 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
1 κ.σ βούτυρο
Λίγο αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε βροχιδων το σιμιγδάλι μου ανακατευοντας .
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βράσει και να πήξει η κρεμουλα . Αποσύρουμε από την φωτιά ,προσθέτω το βούτυρο , σκεπάζουμε και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε τα αβγά,τα τυριά και αλατοπιπερωνω. Φτιάχνουμε το ζυμαρακι μου ,αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και χωρίζουμε σε 5 -6 μπαλιτσες. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Γεμίζουμε μια μια λωρίδα με μια αρκετά γεμάτη κ.γ γέμιση( να είναι πλούσια) και κλείνουμε σε τρίγωνα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ηλιέλαιο ή ψήνουμε στο φούρνο μου μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.