Συνταγές
Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά κουλουράκια κανέλας – νηστίσιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
250 ml χυμο πορτοκαλι
280 γρ.ζαχαρη
250 ml σπορελαιο
50 ml κονιακ
30 ml αρτυμα λεμονιου (ειναι ο χυμος λεμονι απο μπουκαλι)
5 κ.γ.κανελα
1/4 κ.γ.γαρυφαλλο
1κ.γ.σοδα
1κ.γ.μπεικην
Αλευρι γ.ο.χ. κοντα στο 1 kg
Σουσαμι για την επικαλυψη (εαν θελετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε καλα τον χυμο +ζαχαρη +λαδι προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.Ζημωνουμε η ζυμη ελαφρα κολλαει.
Παιρνουμε 30 γρ.ζυμης πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα.Εαν θελετε βαζετε σουσαμι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 35 με 40 λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Fotinis kitchen.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για φανταστικά νηστίσιμα και πολύ τραγανά κουλουράκια κανέλας για τον καφέ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. χόκκινο κρασί
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 φλ. ζαχαρη
1 κ.σ κανέλα
1/4 κ.γ γαρύφαλλο
1/2. κ.γ σοδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Σε μια λεκανιτσα ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη καλά με ένα σύρμα , προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αρωματικά και το ξύσμα.
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό και προσθέτουμε μέσα στο μίγμα ,συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι μου και το σουσάμι.
Δεν ζυμωνουμε πολύ….θέλουμε ένα ζυμαρακι εύπλαστο να μην κολλάει. Πλάθουμε κουλουράκια και πασπαλιζουμε από πάνω με ζάχαρη κρυσταλλική.
Βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.