Συνταγές
Θαυμάσια κουλουράκια πορτοκαλιού για όλες τις ώρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρία Σαραντάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι του νερού πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού λάδι
2 κτγ. σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 kg. αλεύρι για όλες της χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρι για ένα τέταρτο περίπου, μετά ρίχνω το πορτοκαλί κρατάω το μισό χυμό και διαλύω την σόδα.
Μετά ρίχνω το ξύσμα, μετά το μπέικιν που το έχω ανακατέψει με λίγο αλεύρι. Μετά το αλεύρι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για είκοσι με εικοσιπέντε λεπτά.
Η συνταγή είναι από Μαρία Σαραντάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Φανταστικά Λαδερά Κουλουράκια !!!
Η συνταγή είναι της κ.Κικη Τριλυρακη-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Λαδερά κουλουράκια τραγανά και νόστιμα για το καφέ μας!!!
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα (μπορείτε να βάλετε φρέσκο χυμό ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό)
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κτγ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 φακελάκι Μπέικιν
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
μισό φλιτζανάκι καφέ κονιάκ
2 βανιλίνες
1.100 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τη σόδα διαλύστε τη στο χυμό. Μετά όλα τα υλικά μαζί. Ζύμωμα χωρίς μίξερ με το χέρι.
Το αλεύρι κοσκινισμένο.
Ζύμη αφράτη μαλακιά. Πλάθουμε κουλουράκια στρώνουμε λαδόκολλα και ψήνουμε 180 βαθμούς .
Καλή επιτυχία !!
Η συνταγή είναι της κ.Κική Τριλυράκη-“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.