Συνταγές
Φανταστικά κορνεδάκια με κρέμα πατισερί! Ένα ξεχωριστό κέρασμα για τους καλεσμένους σας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμα κορνεδάκια με μία πολύ αφράτη κρέμα πατισερί! Πρόκειται για εύκολη συνταγή και αποτελούν ένα τέλειο και πρωτότυπο κέρασμα για τους καλεσμένους σας!
Υλικά
500 ml γάλα
50 γρ κορν φλάουρ
2 αυγά
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα μας. Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και τα αυγά.
Έπειτα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, σουρώνουμε το γάλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και αρωματίζουμε την κρέμα με τις βανίλιες.
Συνεχίζουμε με τα κορνέ. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες με πάχος 1,5 εκατοστά, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Στη συνέχεια, τις τυλίγουμε σε ελαφρώς λαδωμένο σκεύος για κορνέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να κάνουμε 12 μεγάλα κορνέ (2 λωρίδες φύλλου σε κάθε κορνέ) ή 24 μικρά (με μία λωρίδα σε κάθε κορνέ.
Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με το αυγό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν, τα ξεφορμάρουμε με προσοχή και γεμίζουμε με την κρύα κρέμα.
Τέλος, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Τα κορνεδάκια μας είναι έτοιμα! Θα τα αγαπήσετε τόσο εσείς όσο και η υπόλοιπη οικογένεια! Καλή επιτυχία!
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!