Συνταγές
Τα λατρεύουμε! Μαντι.. το φαγητό που θέλει πολλά χέρια και λίγα στόματα!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έχουν αρκετή δουλίτσα όμως., γι αυτό τα τρώμε σπάνια – Μικρασιατικό φαγητό
Η Συνταγή είναι από Μαίρη Παπαϊωάννου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για τη ζύμη:
500 γρ. Αλεύρι, 250 ml νερό, 1 αυγό, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι ξίδι, ένα κουταλάκι αλάτι, τα ζυμωνουμε όλα μαζί με τον γάντζο στο μίξερ.
Για την γέμιση:
500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγαλο κρεμμύδι, ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ,μια κουταλιά ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι αλάτι, λίγο πιπέρι, τα ζυμωνουμε όλα μαζί.
Για τον ζωμό:
3 ποτήρια ζωμό κρέατος ή εναλλακτικά νερό με δύο κύβους.
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, ανοίγουμε φύλλο το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα 5Χ5 , τοποθετούμε την γέμιση και κλείνουμε σαν βαρκούλα
ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ώσπου να ροδοκοκκινισουν, έχουμε έτοιμο τον ζωμό,τον ρίχνουμε στα μαντί και τα ξαναβάζουμε στον φούρνο μέχρι να το απορροφήσουν.
Συνοδεύονται με στραγγιστο γιαούρτι στο οποίο έχουμε προσθέσει σκόρδο, λάδι και πάπρικα!
Η Συνταγή είναι από Μαίρη Παπαϊωάννου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Φαγόπυρο με κιμά
Υλικά για τρεις μερίδες
Φαγόπυρο – 150 γρ.
250-300 γρ. κιμάς
1 κρεμμύδι
-2 κουταλιές της σούπας τοματοπολτός
2 σκελίδες σκόρδου
1 καρότι (μικρό).
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Πλύνετε το φαγόπυρο και το στεγνώνετε
2. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο το ψιλοκομμέμο κρεμμύδι, το κιμά και το τριμμένο καρότο μέχρι να χρυσίσουν.
3. Προσθέστε την πάστα ντομάτας, ανακατέψτε καλά.
4. Προσθέστε το φαγόπυρο στο κρέας και τα λαχανικά, ρίξτε βραστό νερό έτσι ώστε το φαγόπυρο να καλύπτεται ελαφρώς με νερό και αλατίζετε. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο μαγειρεμένο φαγόπυρο και ανακατέψτε το. Μπορείτε να προσθέσετε μαύρο πιπέρι και φύλλα δάφνης