Συνταγές
Φαγάκι στο φούρνο φτιαγμένο με Φασόλια, πατάτες και άγρια μανιτάρια
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 ξερά κρεμμύδια 3 πράσα 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ 4 μεγάλες πατάτες 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για 4 μερίδες:
- 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια μέτρια Φαρσάλων
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 πράσα
- 1 φλιτζάνι ντοματάκια κονκασέ
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 φλιτζ. άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό. Τα αφήνετε για 30 λεπτά και τα στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και κρατάτε το νερό που τα μουσκέψατε για να το προσθέσετε στη συνέχεια το φαγητό. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Τα σοτάρετε με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τα φασόλια, τα ντοματάκια, τα μανιτάρια και το νερό στο οποίο τα μουσκέψατε. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος.
Κόβετε σε λεπτές φέτες τις πατάτες. Σκεπάζετε με τις πατάτες την επιφάνεια του φαγητού, αλατίζετε και ραντίζετε με ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά. Οταν ψηθεί, αφήνετε το φαγητό να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.