Συνταγές
Ορίστε ένα υπέροχο μελωμένο γουβετσάκι, έτοιμο σε 15 λεπτά μόλις! Χωρίς φούρνο και εξτρά ενέργεια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ψημένα φιλετάκια κοτόπουλου
1/2 πακέτο κριθαράκι χονδρό
1 κουτ.σούπ.πελτέ ντομάτας (δικός μου)
2 τριμμένες ντομάτες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι σε καρέ τετραγωνάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
1/2 κουταλ. γλ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
Αλατοπίπερο
Μια τσιμπιά ζάχαρη
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αχνίζουμε με λίγο νεράκι τα κρεμμύδια και την πιπεριά , προσθέτουμε το λαδάκι και μόλις κάψει βάζουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε τρίβωντάς τον στον πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις μοσχομυρίσει ρίχνουμε το κριθαράκι , ανακατεύουμε καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το ανάλογο νεράκι (αναλογία 1 κριθαράκι/ 2,5 με 3 νερό) και σιγοβράζουμε, για περίπου 15-20 λεπτά.
Λίγο πριν μελώσει το φαγάκι μας προσθέτουμε και τα έτοιμα ψημένα φιλετάκια από το κοτόπουλο
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε φέτα ψητή με μέλι και σουσάμι… στο φούρνο
Ένα απλό αλλά υπέροχο ορεκτικό που χωρίς καμία ιδιαίτερη τεχνική και προετοιμασία θα μπορεί να παρουσιαστεί πολύ εύκολα σε ένα οποιοδήποτε τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
Φύλλα κρούστας
Φέτα
1 αυγό
75 ml ανθρακούχο νερό
50 ml γάλα
50 ml σπορέλαιο
½ κουταλάκι μπέικιν
Μέλι
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αναμειγνύουμε την σόδα με το σπορέλαιο, το γάλα, το αυγό και το μπέικιν.
- Παίρνουμε 3 φύλλα μαζί και τα αλείφουμε με το μείγμα.
- Τα χωρίζουμε στην μέση και στην μία άκρη τοποθετούμε ένα κομμάτι Φέτα.
- Τυλίγουμε σε φακελάκι και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφουμε με το μείγμα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :xrysoskoufaki