Συνταγές
Έτοιμη και η φέτα μας από πρόβειο γάλα! Πολύ πετυχημένη συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Διαμαντω Πετρης Ιωαννιδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 κιλα προβειο γαλα το οποιο παστεριωσα ..μεχρι τους 70 βαθμους κελσιου.
Περιμενα να πεσει η θερμοκρασια στους 35 βαθμους και σε λιγο νερο
ανακατεψα 1 κουταλακι του γλυκου αλατι και 5 ml πυτια(τυρομαγια ) σε υγρη μορφη ηταν η δικη μου, τα εριξα μεσα στην κατσαρολα και ανακατεψα καλα.
Το αφησα 2 ωρες μεχρι να πηξει και μετα το ανακατεψα να βγαλει το τυρογαλα και το εβαλα στο καλαθακι ολη νυχτα.
Το πρωι το αναποδογυρισα και ηταν σε αυτη την μορφη
Η Συνταγή είναι από Διαμαντω Πετρης Ιωαννιδης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για φέτα τυλιχτή σε φύλλο πασπαλισμένη με μέλι
Ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό με βάση την φέτα, τυλιχτή σε τραγανό φύλλο για το τραπέζι σου!
Υλικά
- Για 10 κομμάτια
- φύλλο κρούστας για πίτες 1 πακέτο (450 γρ.)
- φέτα 10 τετράγωνα κομμάτια 6x6x1 εκ. περίπου
- λάδι για τηγάνισμα
- μέλι 1 φλιτζάνι
- ξίδι 2 κουταλιές της σούπας
- σουσάμι 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σαν φάκελο και τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και …
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : icookgreek