Συνταγές
Αγαπημένες όλων μελιτζάνες με φέτα και ψωμί όλα τα λεφτα – είναι τέλειο και ως συνοδευτικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
αφού έπλυνα και έκοψα τις μελιτζάνες μου τις έβαλα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι για περίπου 20 λεπτά μετά τις τράβηξα και τις τηγάνισα πήρα τις πιπεριές και αφού τις έκοψα έβγαλα τα σπόρια
τις έκοψα στη μέση τις τηγάνισα και αυτές πήρα μετά ένα τηγάνι βαθύ έτριψα 4 ντοματούλες φρέσκιες λίγο μαϊντανό λίγο ζάχαρη λίγο πιπέρι
τις άφησα να πάρουν μία βράση και πρόσθεσε τα τηγανισμένα λαχανικά μου δεν έβαλα άλλο αλάτι στη σάλτσα γιατί είχα τηγανίσει τις μελιτζάνες μου και τις πιπεριές μου τις άφησα το μέχρι να δέσει η σάλτσα και πρόσθεσα δύο σκελίδες σκόρδο και λίγο ξύδι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μένια Στεφοπούλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Είναι ωραίο να δοκιμάζεις νέες γεύσεις στην κουζίνα σου.. Η μαγειρική δεν τελειώνει ποτέ και σαν το σπιτικό δεν έχει.. Δες παρακάτω άλλη μια νόστιμη συνταγή για Φέτα σε φύλλο… και μπλουμ στο τηγάνι
Συνταγή από το foodcollection.gr
Υλικά (για 2 άτομα)
1 τετράγωνο κομμάτι φέτας περίπου 1 εκ. πάχος. Είχα καλαθάκι και έβαλα αυτό.
1/2 φύλλο κρούστας ή όσο νομίζει η νοικοκυρά ότι θα της χρειαστεί.
Σουσάμι
Ηλιέλαιο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Βαλσαμική κρέμα βασιλικού ή όποια άλλη σας κάνει κέφι.
Εκτέλεση
Απλώνω το φύλλο κρούστας μονό, το ραντίζω ελαφρά και λίγο με ηλιέλαιο και τοποθετώ το κομμάτι φέτας. Πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Τυλίγω την φέτα σε όμορφο πακετάκι.
Βάζω σε σαγανάκι αρκετό ηλιέλαιο και αφού κάψει βάζω το πακετάκι μου με την φέτα.
Τηγανίζω και από τις δυο πλευρές ώσπου να ροδοκοκινίσει το φύλλο, βγάζω το πακετάκι μου απ’ το σαγανάκι και το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα λάδια.
Τέλος το βάζω στο πιάτο σερβιρίσματος, περιχύνω με την βαλσαμική κρέμα, πασπαλίζω με το σουσάμι, λίγο άνηθο… και καλή μας απόλαυση.
Καλή σας επιτυχία
Βρείτε κι άλλες νόστιμες συνταγές στο http://www.foodcollection.gr