Συνταγές
Η φάβα και οι μελιτζάνες είναι τα αγαπημένα μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Φάβα :
Στη χύτρα :
Για κάθε κούπα φάβας, 4 κούπες νερό. Ξαφρίζω, προσθέτω 2 κρεμμύδια κ 1 καρότο σε κομμάτια και βράζω 20′
Λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε αλάτι, άσπρο πιπέρι, κουρκουμά, ελαιόλαδο και αν χρειάζεται τη βράζουμε λίγο σε ανοιχτή κατσαρόλα για να πήξει
– Μελιτζάνες :
Λαδώνουμε το πυρέξ, πασπαλίζω με τριμμένα παξιμάδια, στρώνουμε ψημένες μελιτζάνες, λεπτές φέτες ντομάτας, φυτικό λευκό τυρί σε 2-3 στρώσεις
Τελειώνουμε με φυτικό κίτρινο τυρί και παξιμάδι και ψήνουμε στους 180
– Οι σαλάτες απαραίτητες : σήμερα ανάμικτα χόρτα + κόκκινες πιπεριές
Η Συνταγή είναι από Mina Rizou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις φάβα και ελληνική σαλάτα… παρέα
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι
Περίπου 700-800 ml νερό
αλάτι- πιπέρι
1 κλωνάρι θυμάρι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε βραστό νερό ρίχνετε μέσα την φάβα με το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Συνολικά θα χρειαστείτε 20-30 λεπτά βράσιμο (εμένα έβρασε σε λιγότερη ώρα απ’ ότι έλεγε η συσκευασία της φάβας που αγόρασα). Μόλις μαλακώσει η φάβα, αφαιρείτε το θυμάρι και πολτοποιείται με την ειδική ράβδο. Μην φοβηθείτε αν βγει πολύ υδαρής μιας και σφίγγει όσο την αφήνετε να κρυώσει. Δοκιμάζετε για αλατοπίπερο και υπολογίζετε την γεύση σύμφωνα με το γούστο σας.
Για την Ελληνική σαλάτα:
1. Ντομάτες ή ντοματίνια
2. Αγγουράκι
3. Κρεμμύδι ξερό
4. Ελιές (κατά προτίμηση χωρίς κουκούτσι)
5. Πιπεριές σε πολλά χρώματα
6. Φέτα σε κομμάτια (αν νηστεύετε την παραλείπετε!)
Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά και τα ρίχνετε πάνω από την φάβα που όμως έχετε αφήσει λίγο να κρυώσει γιατί διαφορετικά ενδέχεται να βουλιάξουν μέσα στην ζεστή φάβα.