Γλυκα
Γλυκό με παντεσπάνι που θα εντυπωσιάσει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπυριδουλα Δημοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
8 αυγά, 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη, 2 ποτήρια του νερού φαριναπ, 1 μπεικιν, ξύσμα λεμονιού, 3 κουταλιες σουπας κακάο, 10 κουταλιες σουπας νερό, 2 βανιλιες
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
1 βανίλια
Κρέμα
2 ερμολ, 2 ζαχαρουχο, 1 1/2 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπεικιν στο αλεύρι και ανακατευω ολα τα υλικά. Στο τελος βάζουμε τη μαρέγκα και ανακατευω χωρις μίξερ. Ρίχνουμε το μισό και λίγο παραπάνω χυλό στο ταψί (νούμερο 40)
Και στο υπόλοιπο βαζουμε το κακάο και το ριχνουμε από πάνω. Ψηνουμε στους 180 για 25 λεπτα στον αέρα.
Οταν κρυώσει το χωρίζουμε στη μέση, σιροπιαζουμε και ρίχνουμε τη μισή κρέμα.
Σκεπαζουμε , σιροπιαζουμε πάλι και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Επανω τριβουμε μισή κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σπυριδουλα Δημοπουλου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπερπαραγωγή γλυκό VICTORIA SPONGE! Από που να το αρχίσουμε;
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΆ
200 ΓΡ ΒΟΎΤΥΡΟ
200 ΓΡ ΖΆΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΆ
200 ΓΡ ΑΛΕΎΡΙ (ΦΑΡΙΝΑΠ)
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΜΕ 3 Κ.Σ ΓΑΛΑ
2 ΒΑΝΊΛΙΕΣ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΆΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΆΧΑΡΗ 5 ΛΕΠΤΆ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΆ ΈΝΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΆ
ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 18Ο ΑΕΡΑ 45 ΛΕΠΤΆ
ΤΣΕΚΆΡΟΥΜΕ..((ΚΆΘΕ ΦΟΎΡΝΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ)) ΜΌΛΙΣ ΨΗΘΕΊ ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ ΚΑΙ ΚΌΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ
ΒΆΖΟΥΜΕ ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ Και ΣΑΝΤΙΓΊ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΆΛΛΟ ΜΙΣΌ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΊ ΚΑΙ ΦΡΆΟΥΛΕΣ
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.