Συνταγές
ΥΠΕΡΟΧΟ, ΕΛΑΦΡΥ ,ΓΕΥΣΤΙΚΟ, ΑΠΑΙΧΤΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kontze Antoniadou”
ΥΛΙΚΑ
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
½ φλιτζάνι χυμό φράουλας[ η γάλα]
1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ
1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ
ζάχαρη άχνη
1 κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
– Φτιάχνουμε την κρέμα , ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε την βανίλια , 1 κούπα σαντιγί και τις κομμένες φράουλες , ανακατέυοντας προσεκτικά με κουτάλι.
– Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την σαντιγί για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη , ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί μας[εγω προσθεσα σιροπι απο γλυκο φραουλα].
– Εν τω μεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας] η γάλα] , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ.
– Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα με τα κομματια φραουλας μεσα και 1 φλυτζανι σαντιγυ χτυπημενη.
– Τέλος απλώνουμε και την σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας,μαζι με σος απο φραουλες που τις χτυπησα με αχνη ζαχαρη
– Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Kontze Antoniadou”