Συνταγές
Νόστιμα γιαπράκια – λαχανοσαρμάδες – τους κοιτάμε και μας πέφτουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Το κορυφαίο φαγητό για τους απανταχού Κοζανίτες!
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 λάχανο άσπρο ζεματισμένο, 1 κιλό κιμά ανάμεικτο(χοιρινό, μοσχαρίσιο), 2 ξερά κρεμμύδια τριμένα στον τρίφτη, αλάτι, μαυροπίπερο, κόκκινο πιπέρι, 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο, 4 λεμόνια το χυμό τους, 1 κτσ. πελτέ, 1 φλυντζάνι του τσαγιού ρύζι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζουμε τα φύλλα του λάχανου σε ενα ταψί.
Στο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας φύλλα λάχανου.
Βάζουμε το φύλλο στην πιατέλα, τοποθετούμε γέμιση στην ακρη, το τυλίγουμε και τοποθετούμε στην κατσαρόλα.
Οταν τα τελειώσουμε, ρίχνουμε εάν θέλουμε κι άλλο χυμό λεμονιού εάν τα θέλουμε ξυνά.
Τοποθετούμε φάλλα λάχανου πάνω τους, ρίχνουμε βραστό νερό να σκεπαστούν, τοποθετούμε ένα πιάτο, ή άλλο σκεύος και τα βάζουμε στην φωτιά στο χαμηλό να βράσουν.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχους σιροπιαστούς ζεματιστούς κουραμπιέδες Κοζάνης
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
-250 γρ. μαλακό αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια
-80 γρ. άχνη ζάχαρη
-100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
-2 αυγά
-1 βανίλια
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-100 ml. σπορέλαιο
-αλεύρι όσο πάρει, αυτό το ρυθμίζουμε εμείς ,αμύγδαλα άσπρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο με την άχνη και το δουλεύουμε για 5 λεπτά! Ρίχνουμε τα αυγά, το σπορέλαιο, την βανίλια, το μπέικιν, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα! Συνεχίζουμε, ρίχνουμε αλεύρι χούφτα- χούφτα και ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη ζύμη που να πλάθετε χωρίς να κολλάει, να γυαλίζει οπότε προσοχή στο αλεύρι.
Παίρνουμε ζύμη στα χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσα δουλεύοντάς την για 1 λεπτό!
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
Βάζουμε στο καθένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο).
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια νερού ζάχαρη, μισό χυμό ενός λεμονιού για 3 λεπτά, (μετράμε από την ώρα που αρχίζει να βράζει).
Σιροπιάζουμε κράα γλυκά, ζεστό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.