Συνταγές
Υπέροχη μελιτζανοσαλάτα με καρπούζι και καβουρδισμένο σουσάμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
4μελιτζανες
1/2λεμονι,απο αυτο θελω τη πετσα του στο τριφτη.
4 φρεσκα κρεμυδακια
1 χερια δυοσμο ή μεντα
250 γρ.καρπουζι σε κομματακια,χωρις κουκουτσια.
Λαδι ελιας 50 ml
Σουσαμι 20 γρ.
Καρυδια κοπανισμενα50γρ.
Αλατι
Πιπερι
Λιγη καφτερη πιπεριτσα
Το χυμο απο μισο λεμονι
1πρασο ,το ασπρο μερος
1 δοντι σκορδο
Ελιες πρασινες και μαυρες ψιλοκομενες.
Και για οσους δεν νηστευουν φρεσκοκομενη παρμεζανα στο σερβιρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε πρωτα τις μελιτζα ες σε φετες και τις βαζουμε σε λαδοκολα.
Τις αλατιζουμε και τις αλοιφουμε με λαδι ελιας.
Τις ψήνουμε για 20 λεπτα στο φουρνο στους 180βαθμους.
Κοβουμε το πρασο σε ροδελες και το σωταρουμε για 2 λεπτα σε λαδι ελιας.
Βαζουμε το σουσαμι στο τηγανι,χωρις λαδι ,να καβουρδιστει.
Κοβουμε τις μελιτζανες σε ψιλες λωριδες(οπως στη φωτογραφια),ριχνουμε το ψιλοκομμενο καρπουζι, τα κρεμυδακια ψιλοκομμενα,τα καρυδια,το σουσαμι,το σκορδο ψιλοκομμενο και ολα τα υπόλοιπα υλικα και ανακατευουμε ελαφρα.
Τη βαζουμε στο ψυγειο να τραβηξει και να κρυωσει,ωστε να ανακατευτουν οι γευσεις μεταξυ τους .
Τρωγεται υπεροχα επανω σε τραγανο-ζεστο ψωμακι,επανω σε ψητα μπριζολακια(οπως οι αντρες μου),με ρουκολα….Ή οπως θελετε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk -Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”