Συνταγές
Μια διαφορετική πρόταση που αξίζει πραγματικά – ζαμπονοτυρόπιτα σουφλέ με κανταιφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200γραμμάρια γραμμάρια κανταίφι
150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
300 γραμμάρια φέτα τυρί τριμμένη
300 γραμμάρια ζαμπόν τετραγωνάκια
150 γραμμάρια ρεγγατο τριμμένο
3 αυγά
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια γάλα
Πολύ λίγο αλάτι.
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτρωνουμε το ταψι
Στρώνουμε το μισό κανταίφι και αφου βουτρωσουμε με το μισο βούτυρο στρώνουμε πρώτα την φετα έπειτα ζαμπόν και τέλος το ρεγγατο, βάζουμε το υπόλοιπο κανταίφι και βουτρωνουμε.
Κάνουμε μίγμα με τα αβγά γάλα κρέμα και λίγο (πολύ λίγο αλάτι) και το περιχύνουμε.
Απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο απο 3 ώρες και πάνω να δέσουν τα υλικά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 40 λεπτά τα 10 τελευταία μόνο κατω
Τ αφήνουμε να τραβήξει μισή ώρα και καλή μας όρεξη με μπυρίτσα που δένει πολύ.
Μόλις την ετοίμασα ζεστή και τραγανή.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχες γευστικές φωλίτσες κανταίφι.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ κανταιφι ανοιγμενο πολυ καλα,
150 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο,
150 γρ καρυδια ψιλοκομμενα ανακατεμενα με λιγη κανελα-γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε τα 200 γρ κανταιφι σε ενα ταψακι ριχνουμε το βουτυτο κραταμε λιγο στην ακρη ριχνουμε και τα καρυδια
Ανακατευουμε παρα πολυ καλα να μουσκεψει το κανταιφι
Παιρνουμε φορμιτσες η μιας χρησεως,η σιλικονης και βαζουμε μεσα κανταιφι κατω και πλαγια
Το παταμε καλα και το κατω και τα πλαγια
Το υπολοιπο κανταιφι το βαζουμε γυρω γυρω στο καθενα απαλα και ριχνουμε βουτυρο
Τα ψηνουμε στους 160 βαθμους για 30 λεπτα
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου με.1 ποτηρι νερου ζαχαρη,λιγο χυμο λεμονιου για 5 λεπτα
Στο τελος ριχνουμε 1 κουταλια της σουπας.γλυκοζη
Σιροπιαζουμε κρυο σιροπι ζεστες φωλιες!Σερβιρουμε με.παγωτο και γλυκο κουταλιου!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.