Συνταγές
Παραδοσιακά κανταϊφάκια που είναι τέλεια για μπουφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ κανταιφι,450 γρ βουτυρο αναμικτο αγελαδινο-προβειο,350 γρ καρυδι-αμυγδαλα,1 κ.γλ κανελα,μισο κ.γλ.γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρωνουμε με τα 50γρ το ταψι
Σε ενα μπολ ανακατευουμε καρυδια-αμυγδαλα-κανελα-γαρυφαλο!Ανοιγουμε το κανταιφι
Παιρνοντας κανταιφι λωριδες λωριδες βαζουμε στην ακρη τους γεμιση και τα τυλιγουμε και τα τοποθετουμε στο ταψι
Εχουμε λιωσει 350 γρ βουτυρο προηγουμενως και το εχουμε στραγγισει
Βουτυρωνουμε ολα πολυ καλα
Το υπολοιπο μαλακο.βουτυρο το βαζουμε ενδιαμεσα τους
Τα.βαζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα
Στην συνεχεια τα.ψηνουμε στους 160 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν
Τα αφηνουμε ολη νυχτα να κρυωσουν
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 7 λεπτα
Στο τελευταιο.λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του και 1 κουταλια.της σουπας γλυκοζη
Το κατεβαζουμε το αφηνουμε 3 λεπτα.θερμοκρασια δωματιου και σιροπιαζουμε με κουταλι ενα ενα πολλες σιγα σιγα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΟΡΝΕ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΓΩΤΟ – ΣΚΕΤΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 2 κουπες κανονικες αλευρι φαριναπ,200 γρ γιαουρτι ,100 γρ βουτυρο,1 βανιλια
Τα ζυμωνουμε και εαν χρειαστει λιγο ακομα αλευρι ριχνουμε
Βαζουμε την ζυμη στον παγκο και με το πλαστη την ανοιγουμε ενα φυλλο
Το κοβουμε λεπτες λωριδες
Φτιαχνουμε χωνακια με αλουμινοχαρτο και παιρνουμε λωριδα ζυμης και την τυλιγουμε γυρω γυρω
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα ψηνουμε στους 200 βσθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 20 με 25 λεπτα
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα
Σιροπιαζουμε ενα ενα βουτωντας το κρυο γλυκο ζεστο σιροπι!Οταν κρυωσουν τελειως γεμιζουμε με παγωτο και σερβιρουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.