Συνταγές
Υπέροχο φαγητό -Νοστιμότατες μελιτζάνες γεμιστές (βαρκούλες) με κιμά και λαχανικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 μελιτζανες
500γρ.κιμα αρνι
1 μεγάλο κρεμυδι
3μεγαλα καροτα
1 κολοκυθι
Μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ενα μυτερό μαχαιρι,ανοίξτε τις μελιτζανες ετσι που να γίνουν βαρκούλα.
Βγαλτε λιγο απο το εσωτερικό της,αλλά μην την σχιζεται πολυ.
Κοψτε λιγο απο τη μελιτζανα για να στέκεται.
Αλατίζετε και αφήνετε να ξεπικρισουν.
Πέντε και ψιλοκοψτε τα λαχανικα.
Σε μια κατσαρολα ριξτε λαδι και μόλις καει,ριξτε τον κιμα.
Αφηστε το να ασπρίσει καλά, σπάζοντας το συνεχεια με ένα πηρουνι.
Ριξτε και τα λαχανικά να σωταριστουν καλα.
Μόλις ποιούν το ζουμακι τους ριξτε 1 ποτήρι κοκκινο κρασι και αφήστε το να σιγοβράζει.
Αλατοπιπερωστε,ριξτε και λιγο καφτερη πιπερια και μπολικο μαϊντανο.
Μόλις πιεί ολο το ζουμί κατεβάστε το από τη φωτια.
Σε μια βαθιά κατσαρολα,ριξτε λαδι μπολικο.
Ξεπλυντε τις μελιτζανες απο το αλάτι σκουπίστε της καλα και τηγανιστε της για κάτι λεπτα.
Βαλτε της στο ταψι και γεμίστε της.
Πάρτε 6 φέτες ψωμί και μουλιαστε τες.
Θρυματιστε μπολικη φετα ή μυζηθρα,λαδι ελιάς και ανακατεψτε το μίγμα καλα.
Κλειστό με αυτό το άνοιγμα απο τις μελιτζανες.
Ριχνουμε σαλτσα τοματας στο ταψι και τις σκέπαζε με αλουμινοχαρτο.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Στα τελευταία λεπτά βγαζουμε το αλουμινοχαρτο για να κάνει το μίγμα του ψωμιου κρούστα.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.