Συνταγές
Υπέροχο σπιτικό τουρσί ανάμεικτων λαχανικών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ένα υπέροχο συνοδευτικό που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της Σαρακοστής….!
Συνοδεύει επίσης υπέροχα και τα όσπρια μας!
Υλικά για το ανάμεικτο τουρσί λαχανικών
( Για 4-5 βάζα)
1 μπουκέτο κουνουπιδι
3 καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2-3 ραπανάκια
2 αγγουράκια μικρά Κνωσσού Κρήτης
5-6 κλωνάρια σελερι
Πιπέρι σε κόκκους μιξ( πολύχρωμα)
1 πιπεριτσα καυτερή αν θέλετε να γίνει πικάντικο
1,5 λίτρο νερό
750 ml ξύδι δυνατό
2 κ.σ γεμάτες αλάτι
2 κ σ γεμάτες ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μου.
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετακια μικρά και κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια.
Σε βραστό νερό ,βράζουμε για 3 λεπτά ακριβώς το κουνουπίδι τις πιπεριές και τα καρότα.
Τα αφήνουμε στο σουρωτο να στραγγιξουν καλά από τα υγρά τους.
Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μου. Προσέχουμε να βγάλουμε τις ίνες από το σελερι και διαλέγουμε το τρυφερό τους μέρος.
(Δεν χρειάζονται ζεματισμα)
Πλένουμε σχολαστικά τα βάζα μου και τα αποστειρωνουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Τοποθετουμε μέσα στα αποστειρωμενα βάζα τα λαχανικά μου χωρίς να αφήνουμε κενά…..ενδιάμεσα ρίχνουμε και κόκκους πιπεριού.
Ετοιμάζουμε την άρμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 4-5 λεπτά.
Γεμίζουμε ,όπως είναι καυτή, τα βάζα μου με τα λαχανικά μέχρι να σκεπαστούν καλά.
Κλείνουμε και φυλάμε σε σκιερό δροσερό μέρος.
Διατηρούνται 7 – 8 μήνες
Μπορούμε να καταναλώσουμε μετά από 2 μέρες
Σερβίρουμε τα λαχανικά μου με φρέσκο ελαιόλαδο
Μετά το άνοιγμα του βάζου διατηρούμε στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.