Συνταγές
Ρυζόγαλο – ταπεινό μεν…. νόστιμο δε…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ρύζι γλασέ
3 κούπες νερό
Λίγο αλάτι
1.200γρ. γάλα
2 φακελάκια κρέμα γιωτης βανίλια
Ζάχαρη όσο γλυκό το θέλετε
Κανέλα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχουμε μέσα το ρύζι.
Το αφήνουμε να βράσει και να σωθεί σχεδόν όλο το νερό.
Ρίχνουμε μέσα το γάλα και κρατάω ένα ποτήρι για να διαλύσω μέσα την κρέμα γιωτης.
Μόλις κάψει το γάλα ρίχνω και το ποτήρι που έχω διαλύσει την κρέμα γιωτης και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και την ζάχαρη.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
*
Με τον ίδιο τρόπο, απλά μπορείτε να αντικατέστησετε την κρέμα Γιώτης με 3-4 κουταλιές της σούπας Κάστερ και προσθέτουμε και ένα ζαχαρουχο.
Εκπληκτική γεύση και μυρωδιά χωρίς ζάχαρη.
**
Πήζει και χωρίς την Γιωτης θέλει πολύ σιγοβρασμα
Και για άρωμα λίγη μαστίχα κοπανισμενη.
Η Συνταγή είναι από Μαρια Φουσκη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχο ρυζόγαλο δροσερό, με ξεχωριστή γεύση μαρμελάδας φράουλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πολύ απολαυστικό ρυζογαλάκι με άψογη φραουλένια πινελιά..
ΥΛΙΚΑ
Για το ρυζογαλο
4 ποτήρια μικρά
10-κ.σ ρύζι Καρολίνα η ειδικό για ρυζόγαλο
4 κ.σ ζάχαρη
1κ.γ βανίλια
400 γρ νερό
700 γρ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε νερό,αλάτι και το ρύζι για 10 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι
Προσθέτουμε το γάλα τη ζάχαρη κ τη βανίλια, βράζουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για 40-45 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε σαν ενα Dessert αν θέλουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.