Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή για πανεύκολο νηστίσιμο σάμαλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Kyritsaka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες ινδοκάρυδο
4 κ.γ. μπέικιν
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Για το σιρόπι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα μεταφέρουμε στο ταψί χωρίς να το έχουμε λαδώσει και το αφήνουμε σκεπασμένο περίπου 20΄ να “ξεκουραστεί”.
Ψήνουμε στους 180ο – 200ο μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 40΄.΄
Όταν το γλυκό κρυώσει ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Εγώ έκανα διπλή δόση για το μεγάλο ταψί της κουζίνας.
Είναι πολύ εύκολο, νόστιμο και αφράτο
Η Συνταγή είναι από Maria Kyritsaka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχο πολίτικο Σάμαλι
Η Συνταγή είναι της κ. Βικυ Γκαρλα Σαρλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Σε ταψάκι 40 εκατ. ρίχνουμε , 750 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, ενα σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό, 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού μαζί με 2 κγ. σόδα, 1 κγ.μαστίχα, ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά.
Αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό, ένα ξυλάκι κανέλα και λίγο χυμό λεμονιού.
Το γλυκό και το σιρόπι χλιαρά.
Κόβουμε το γλυκό και σιροπιάζομαι σιγά σιγά.
Αφήνουμε λίγη ώρα να πιεί όλο το σιρόπι καιιιιιι Καλή απόλαυση !!
Η Συνταγή είναι της κ. Βικυ Γκαρλα Σαρλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.