Γλυκα
Υπέροχο μυρωδάτο Κέικ Λεμονιού με Παπαρουνόσπορο και κρέμα λεμόνι
ΥΛΙΚΑ – ΚΕΙΚ 4 αυγά 1 φλ σπορέλαιο 1 φλ + 2 κουταλιές ζάχαρη 1 φλ νερό 1 φακελάκι μπέικιν 1 κουταλιά της σούπας λεμοντσέλο λίγο χυμό λεμονιού συν λίγο λεμοντσέλο προαιρετικά ξύσμα απο ένα λεμόνι 3 κουτ. γλ κοφτά παπαρουνόσπορο 3 φλ αλεύρι Εκτέλεση: χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε το […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ – ΚΕΙΚ
- 4 αυγά
- 1 φλ σπορέλαιο
- 1 φλ + 2 κουταλιές ζάχαρη
- 1 φλ νερό
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κουταλιά της σούπας λεμοντσέλο
- λίγο χυμό λεμονιού συν λίγο λεμοντσέλο προαιρετικά
- ξύσμα απο ένα λεμόνι
- 3 κουτ. γλ κοφτά παπαρουνόσπορο
- 3 φλ αλεύρι
- χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν
- προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, το νερό το λικέρ και το σπορέλαιο. συνεχίζουμε το χτύπημα
- ρίχνουμε το μπέικιν και το αλεύρι
- ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα
- ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί ή γεμίζουμε θήκες για μάφινς {δεν τις γεμίζουμε μέχρι επάνω}
- ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα ατομικά κεκάκια τα ψήνουμε στους 200 για 25-30 λεπτά το πολύ
*αντί γάλα έβαλα νερό για να γίνει πιο ζουμερό το κέικ.
** επίσης, μεγάλο ρόλο σε αυτό το κέικ παίζει ο χρόνος ψησίματος.
Ο κανονικός χρόνος στα κέικ είναι περίπου 45 λεπτά, στον δικό μου φούρνο τουλάχιστον! ψήνουμε 30 λεπτά το πολύ να μείνει αφράτο και μαλακό .
{περίπου 350γρ κρέμα)
- 1 φλ τσαγιού νερό
- 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2,5 κ.σ. κοφτές κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ελάχιστο κουρκουμά, στη μύτη απ το κουταλάκι
σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού
διαλύουμε το κορν φλάουερ σε 2 κουταλιές νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και λίιιιιιγο κουρκουμά , λίγο βούτυρο και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα. αποσύρουμε απ τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και αποθηκεύουμε σε βαζάκι
*το βούτυρο μπορείτε να το παραλείψετε αλλά δίνει ωραία υφή στην κρέμα όταν κρυώσει, να μην είναι πολύ σφιχτή
**προσοχή, βάζουμε το σκέτο απλό κορν φλάουερ! όχι το βανίλια !
*** ειναι ιδανική για τάρτες, κέικ, τούρτες, σε ψωμί σαν μαρμελάδα